2020 LGS (Liseye Geçiş Sınavı) ne zaman? Akademik Takvim ve Konu Dağılımları.

8. sınıf öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan 2020 LGS (Liseye Geçiş Sınav) akademik takvmi belli oldu. İyi bir lisede eğitim almak için sınav hazırlıklarına çok önceden başlayan öğrenciler için MEB tarafından LGS sayısal ve sözel örnek soruları yayınlandı.

Liseye geçiş yapabilmek için sınava hazırlanan öğrenciler 2020 LGS tarihini araştırıyordu.  Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları için yapılan Liselere Geçiş Sınavın (LGS) tarihi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi olarak duyuruldu. Liseye Geçiş Sınavı 7 Haziran 2020 tarihinde düzenlenmesine karar verildi.

LGS DE HANGİ DERSLERDEN SORULAR SORULACAK?

LGS sınavında 8. sınıf öğrencileri, lise eğitimine geçiş yapmak için 6 çeşit dersten sınava girecek ve sınavlardan aldığı puanların ortalamalarının ardından da puanlarının yettiği liselere tercih yaparak eğitim görmeye başlayacak.

Soru sorulan dersler; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Fen Bilgisi.

İki oturum olarak düzenlenecek sınavda; birinci oturum Türkiye saati ile 09.30´da ve ikinci oturum 11.30´da başlayacak. Birinci oturumda, 8. sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.

2019 LGS SINAVINDA HANGİ DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK?

Soruların dağılımları ve süreleri aşağıdaki gibi olacaktır;

Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.

Türkçe: 20
T.C. İnkılap: 10
Din Kültürü: 10
İngilizce: 10

Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.

Matematik: 20
Fen Bilimleri: 20

2020 LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS başvuru tarihi hakkında henüz bir bilgi vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın, geçtiğimiz yılki uygulama takvimi göz önünde bulundurulduğunda;

LGS Başvuru Tarihi 03-14 Nisan 2020

Sınav Giriş Belgelerinin Yayım Tarihi 22 Mayıs 2020 (Öğrenciler ayrıca e-Okul sistemi üzerinden sınava girecekleri yerleri öğrenebilecekler.)

LGS Sınav Tarihi 07 Haziran 2020

Sınav Sonuçlarının İlanı 24 Haziran 2020

Merkezi Sınav ile ilgili tüm detaylar https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde duyurulacak.

Tepkini Göster
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
× Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz ?