2020 Yükseköğretim Kurumlar Sınavı (2020-YKS) Takvimi Açıklandı

MEB tarafından 2020 yılı içerisinde yapılacak sınavların programı açıkladı. Bu tarihler siz değerli öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmasında oldukça önemli yere sahip.

2020 Yükseköğretim Kurumlar Sınavı(2020-YKS) 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

YKS; TYT, AYT, ADT OLMAK ÜZERE 3 oturumdan oluşan üniversite sınavıdır.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 20 Haziran

Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 21 Haziran tarihlerinde uygulanacaktır.

TYT (Temel Yeterlilik Testi), öğrencilerin temel yeterliliklerini ölçen birinci oturum sınavıdır. Herkesin girdiği bir sınav olduğu için Türkçe ve Matematik  ağırlıklıdır. TYT; 40 Türkçe, 40 Matematik, Sosyal bilimler  testinde tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü ve ahlak bilgisinden 5 ‘er soru ve 20 Fen Bilimleri olmak üzere 120 soru vardır. Bu 120 soruyu 135 dakika içinde öğrencilerden cevaplamaları istenmektedir.

AYT (Alan Yeterlilik Testi) ise öğrencilerin kendi alanlarındaki başarısını ölçen ikinci oturum sınavıdır. AYT’de 40 Türkçe, 40 Matematik, 40 Sosyal Bilimler ve 40 Fen Bilimleri olmak üzere 160 soru vardır. AYT 180 dakikalık bir sınavdır. TYT puanının %40’ı AYT puanının ise %60’ı sınav puanına etki edecektir. TYT’den 150 baraj puanını geçen öğrenciler ikinci sınava girmeye hak kazanacaktır.

YDT 80 sorudan oluşan geçerlilik süresi 1 yıl olan yabancı dil sınavıdır.

Siz öğrencilerin elindeki kaynakların bu yeni sınav sistemine göre  eski kalmasıyla yeni kaynak arayışına girdiniz. En doğru kaynakları her zaman olduğu gibi YardimciDersKitaplari.com sitesinde bulacaksınız.

Kaynaklarımız tüm sınavlara en uygun şekilde hazırlanmanızı sağlar. Başarılı olmak için iyi ve doğru kaynak gerekir.

Tüm öğrencilere başarılar dileriz.

Tepkini Göster
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
× Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz ?