https://www.yardimciderskitaplari.com/

Sınava 3 Ay Kala Uygulanması Gerekenler

Planlama ve Programlama

Sınav tarihine kadar olan süreyi belirleyin ve her bir konuyu öğrenmek için yeterli zaman ayıracağınız bir program oluşturun. Günlük, haftalık ve aylık hedefler belirleyin.

Konuları Gözden Geçirme

Öncelikle, sınavda çıkması muhtemel konuları belirleyin ve bunları öncelik sırasına koyun. Zayıf olduğunuz konulara daha fazla zaman ayırın.

Deneme Sınavları Çözme

Bir futbolcu, voleybolcu veya basketbolcu maça çıkmadan önce sayısız antrenmanlar yapar. Tarihe geçenler ise diğerlerinden daha fazla çalışır. Onları dünyanın en iyisi yapan budur. Artık öyle bir hale dönüşür ki beyin otomatikleşir ve nerde ne yapacağını çok iyi bilir. Deneme sınavları da böyledir. Ne kadar fazla çözersen o kadar fazla deneyimlenirsin ve artık beyin otomatik ne yapacağını bilir. Sınav formatına alışmak için düzenli olarak deneme sınavları çözün. Bu, sınav süresi ve baskısı altında nasıl performans göstereceğinizi anlamanıza yardımcı olur. En iyi olmak istiyorsanız son 3 ayda en çok deneme çözen olmalısınız.

Yanlışlarınıza Odaklanın

Artık doğrularınız doğru onların üstüne gitmenin bir anlamı yok. Gerçekçi olmalısın. Her ne kadar yalnış yapmak moralini bozsa da odaklanman gereken şey yanlışlarını tespit edip doğruya çevirmek. Tıpkı benim başta yanlış kelimesini yalnış yazarak odağını oraya çektiğim gibi senin de yanlış sorularına odaklanman lazım sana 3 ayda sınavı kazandırır.

Not Almak ve Özet Çıkarmak

Okuduğunuz konular hakkında notlar alın ve özetler çıkarın. Bu, öğrenmeyi pekiştirmenin yanı sıra, sınav öncesinde hızlı bir gözden geçirme yapmanıza da olanak tanır.

Aktif Öğrenme Yöntemleri Kullanma

Sadece metinleri okumak yerine, öğrendiklerinizi özetleyerek veya bir başkasına anlatarak pekiştirin. Flash kartları, kavram haritaları veya öğrenme uygulamaları gibi farklı öğrenme araçlarını deneyin.

Sağlıklı Yaşam Tarzı Sürdürme

Düzenli egzersiz yapın, dengeli beslenin ve yeterince uyuyun. Fiziksel sağlık, zihinsel performansınızı olumlu yönde etkiler.

Mola Vermek

Düzenli aralıklarla mola verin. Beyninizi dinlendirin ve stresi azaltın. Mola süreleri ve sıklığı kişisel tercihlere göre değişebilir, ancak uzun süreler boyunca çalışmak yerine kısa aralar vermek genellikle daha etkilidir.

Motivasyonu Yüksek Tutmak

Kendinizi motive etmek için hedefler belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için çalışmanın önemini sürekli hatırlatın. Başarı hikayelerini okuyun veya başkalarıyla deneyimlerinizi paylaşın. Öğretmen gibi davranın. Çevrenizdeki insanlara konuları siz anlatın. Bu size özgüven sağlar özgüven ise motivasyonunuzu arttırır.

 

Tepkini Göster
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
× Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz ?