https://www.yardimciderskitaplari.com/

Okulların Açılması ve Alınan Covid-19 Tedbirleri

Özellikle Son iki yılımızı etkisi altına alan Covid-19 salgını hala devam ediyor. Tüm dünyayı etkileyen bu pandemi ülkemizde de büyük değişimlere sebep oldu. Bu süreç boyunca hep birlikte hayatın neredeyse durduğu durumlar yaşadık. İşyerleri ve okullar kapandı, uzaktan eğitime geçildi. Uzun bir süre boyunca yüzyüze eğitim uygulanamadı.

Süreç boyunca adımlar atılsa da öğrenciler eğitim konusunda geri kaldılar. Bunun yanında akranlarından uzak kalan öğrencilerin sosyal gelişimleri de maalesef sekteye uğradı. Neyse ki yakında okulların açılması planlanıyor ve öğrenciler eğitimlerine kaldığı yerden devam edecekler. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının Birinci dönemi, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Ancak kafalarda hala birçok soru bulunmakta. Örneğin “okulların açılması salgının yayılmasını tetikler mi?” sorusu gündemde. Pandemi hayatlarımızı kökünden etkiledi ve salgının tekrar tetiklenmesi konusunda herkes endişeli.

Salgını kontrol altına almak için uzun bir süre çaba harcadık ve kimse bunun çöpe gittiğini görmek istemiyor. Bu sebeple eğitimi tekrar eski haline getirme sürecinde salgınla ilgili önlemler alınması hedefleniyor. Salgının yayılmasını önlemek için maske, mesafe ve hijyen şartlarına uyulması planlanıyor. Bunun yanında siperlik ve ateş ölçümü ile salgının yayılmasının engellenmesi düşünülüyor.

Okul servisleri ve yemekhanelerin de sosyal mesafe kurallarına göre düzenleneceği söyleniyor. Yüzyüze eğitime geçilmesinin yanında hibrit eğitim de gündemde. Bu süreç boyunca canlı sınıf uygulamaları ile uzaktan eğitim yardımıyla yüzyüze eğitim desteklenebilir.

 

 

Okulların Açılması Covid-19 Salgınının Yayılmasını Tetikler Mi?

Geçirdiğimiz bu zor sürecin ardından aşının bulunmasıyla rahat bir nefes alma fırsatı bulduk. Şimdiye kadar salgına karşı elimizdeki tek koz maske, mesafe ve hijyen kurallarıydı. Ancak toplumun belirli bir kısmının aşılanmasıyla bu salgını yenebiliriz. Bunu ne zaman başaracağımız belli değil ama okulların sürekli olarak eğitime kapalı kalması artık söz konusu olamaz.

Gelecek nesillerin eğitim ve öğretimi önemli bir konu ve yüzyüze eğitim bunun için şart. Alınan önlemler, kişisel çabalarımız ve aşı yoluyla bu salgından korunabiliriz.

Öğrencilerin eğitimi sürerken tüm bu saydıklarımız ile Covid-19 salgınının yayılmasına engel olabiliriz. Yüzyüze şekilde öğrenciler daha verimli bir eğitim almaya devam edebilirler. Gerekli tedbirler ve aşı ile salgından korunurken aynı zamanda eğitimin sürmesini de sağlayabiliriz.

Tepkini Göster
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
× Merhaba size nasıl yardımcı olabiliriz ?